Menomena sau Familia ca o povară

Coperta albumului Moms (2012)

Legăturile de familie sînt ca un blestem. Oricît de dăunătoare, nu le poţi rupe, deşi ai fi dispus să-ţi sfîşii şi carnea de pe tine pentru asta şi, cu oasele dezgolite, să alergi în urma destinului, pentru a-i cere eliberarea. Această idee a familiei ca povară o regăsim pe albumul Moms al trupei Menomena, album ce va fi lansat în septembrie şi care include piesa Heavy Is As Heavy Does (2012).

Un tată pierdut în vanitate şi care nu reuşeşte să-şi înţeleagă propriul vlăstar, un tată care, dominat de mîndrie de sine nu este capabil să fie mîndru de propriul vlăstar – cam aşa se rezumă drama destăinuită pe acorduri de pian şi, spre final, chitare electrice, din Heavy Is As Heavy Does. Poate că şi primele versuri ar trebui să ne fie de ajuns ca să înţelegem:

Heavy are the branches hanging from my fucked up family tree
Heavy was my father, a stoic man of pride and privacy

Suficient cît ramura care ar fi trebuit să fie cea mai aleasă dintre toate să ajungă să cadă prea devreme pradă putregaiului şi să devină un veşnic copil care să-şi amintească în permanenţă de viaţa petrecută în cuşca părinţilor, hrănindu-se cu firimituri de fericire şi care să-şi dorească numai compania celor care nu-l doresc; un om care să nu creadă în o a doua şansă şi care să nu mai aştepte nimic de la viaţă. Ca la final să exclame: I can’t breathe…

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s