Hannah Schneider sau distanţa care apropie

Ştiu că nu-i plăcut să recomanzi pe cineva prin şi pentru meritele altuia, dar vă asigur că, cel puţin de data aceasta, nu e vorba de asta: pe Hannah Schneider n-am descoperit-o ascultînd Fallulah şi nici invers, iar faptul că amîndouă trăiesc şi creează în Danemarca e o coincidenţă fericită. Altfel spus, dacă v-a plăcut Maria Apetri în Give Us A Little Love, e foarte probabil să vă placă şi Hannah în cel mai recent videoclip al său, For The Trees. Acolo, ea visează la o lume văzută de sus, care să-i dea senzaţia de siguranţă, distanţa necesară care să-i permită, paradoxal, apropierea:

Clearly the view would be better there
Petty crimes, all perils vanish in the air
Once they are gone maybe I would dare
To come to you, come to you

Ca sound, începutul din For The Trees seamănă cu cel din Give Us A Little Love, dar asta aş pune-o mai curînd pe seama curentului scandinav care le inspiră pe ambele, prin El Perro Del Mar sau Lykke Li, nu e cazul pentru comparaţii răutăcioase. O să vedeţi, imediat după primele acorduri, cele două artiste apucă pe căi diferite: Fallulah e dramatică, Hannah e melancolică, una are o voce caldă, emoţională, cealaltă o voce rece, raţională. Ambele sînt, fără îndoială, minunate.

Vă las în compania For The Trees (2012) şi a unei voci care-mi aminteşte, mai ales pe refren, de Sharleen Spiteri, solista trupei scoţiene Texas.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s