Despre excese (XLV)

Cînd au fost toate dragoste şi cînd au devenit toate ură? Se vindecă rănile prezentului cu amintirile frumoase ale trecutului?

Încă mai există prin lume naivi care cred că doi oameni, dacă împart acelaşi acoperiş, se şi iubesc. Nici nu vă imaginaţi cîte măşti poate purta ura şi de cîte ori ea trece, perfid, drept dragoste.

O mîngîiere – suavă, ca un vînticel cald de primăvară care-ţi mîngîie obrajii – e, de fapt, nevoia celui care urăşte de a-şi confirma, fizic, repulsia. Sărutul de noapte bună e,  de fapt, răceala unor buze care vor să simtă răceala obrazului pe care-l ating. Plimbarea, în amurg, a două mîini împletite e, de fapt, expresia destinului tragic care-a înrobit două suflete, forţîndu-le să fie unul povara celuilalt.

Niciodată să nu vă fie frică de moarte aşa cum ar trebui să vă fie frică de singurătatea în doi.

Anunțuri

5 gânduri despre „Despre excese (XLV)

  1. Dacă această istorisire provine din experiența personală nu pot spune decât că este trist. Și dacă ar fi să mă gândesc la o soluție, există, oricând poți pune capăt și viața merge mai departe, până când altă mână caldă ți-o va strânge pe a ta, și alte vremuri reci vor veni în care ”mănuși” vor ține din nou palmele triste și singure. Și tot așa bănuiesc până când ori te plictisești și te pui la casa ta, ori chiar ….iubești.

    1. E trist oricum ar fi fost, pe oricine ar fi atins. Cît despre ultima constatare, aş fi vrut să spun că n-ai dreptate, dar mă tem că prea multe cupluri îţi vor da dreptate.

  2. Obisnuinta,boala mai grea ca dragostea!Pe langa izul medieval pe care-l capata relatia,vorbim si despre o plafonare in anumite sentimente prea comune(ridicol este ca ele ridica cele mai mari asteptari de la cei doi).Cand totul s-a rancezit si consumat,de ce se mai acorda timp?Ramanand intr-o astfel relatie,fix timpul este acel care nu le rezolva pe toate:).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s