Cremşnitul de a doua zi

Poftă nebună!

Reţeta asta e pentru cei care n-au cuptor, n-au timp prea mult la dispoziţie de stat pe lîngă cratiţe, aşa că cei care sînt în căutarea unor chestiuni mai elaborate au greşit blogul. Aşadar, să purcedem!

Se cumpără două foi de cremşnit şi se lasă pe frigider vreo cîteva zile, pînă cînd ne trece lenea şi ne apucăm de oleacă de bucătăreală.

Pentru cremă, ne trebuie, în primul rînd, un televizor, ca să avem cu ce pierde vremea cît timp o să mestecăm în compoziţie. Aceasta va conţine un pachet de margarină, 5 linguri de făină, o cană de zahăr, un litru de lapte, coaja de la o lămîie şi esenţă de vanilie. După ce ne hotărîm la un post TV, topim într-o cratiţă, la foc mic, zahărul şi margarina. Apoi, adăugăm făina în ploaie şi mestecăm încontinuu cu un tel, să nu rămînă cocoloaşe, apoi punem laptele. Din acest moment, să trageţi un scaun aproape şi să răsuciţi televizorul pentru o vizibilitate cît mai bună, că aveţi de mestecat fără oprire cam jumătate de oră – 45 de minute pînă să obţineţi o cremă suficient de densă cît să stea ţeapănă între foile de cremşnit. Înainte de a lua minunea de pe foc, se vor turna şi coaja de lămîie şi esenţa de vanilie, după gust, miros şi chef.

Crema se întinde pe foaie cît e fierbinte, cealaltă foaie se aşază deasupra şi, după ce s-a răcit puţin, se lasă dracului la frigider pînă a doua zi, cînd, după ce-aţi salivat suficient dînd tîrcoale frigiderului, a voastră e!

Dacă aveţi şi musafiri, puteţi să puneţi pe deasupra nişte zahăr pudră şi să picuraţi, cu lama unui cuţit, cîteva bobiţe de miere de albine şi i-aţi dat pe spate.

Avantaje: nu necesită cunoştinţe de specialitate, nici pricepere şi nici cine ştie ce ingrediente fistichii. Mai mult, permite şi practicarea simultană a mai multor activităţi.

Dezavantaje: se consumă a doua zi şi se termină repede.

Anunțuri

4 gânduri despre „Cremşnitul de a doua zi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s