Şoc şi groază la „Ziarul de Iaşi”

O crimă odioasă şi un text odios

Şoc şi groază la „Ziarul de Iaşi”. În paginile sale, un articol care poate fi inclus printre textele de bază care să ilustreze limba de lemn a presei. Un articol în care numărul clişeelor de gîndire şi limbaj îl depăşeşte fără emoţii pe cel al ideilor exprimate de text. Un demers jurnalistic aproape odios, numai bun de digerat (înainte) de Crăciun.

Bineînţeles, este vorba despre o crimă, o „nelegiuire înfiorătoare” comisă de două „bestii” cărora jurnaliştii autori sau editorul coordonator le dă şi verdictul de „descreieraţi”. N-a zis nimeni că n-or fi fost, dar nu se cade…

Bineînţeles, luăm la întrebări victima care nu şi-a pierdut viaţa în urma atacului. În primă instanţă, de asta se vor ocupa cei care anchetează cazul, nu jurnaliştii.

Bineînţeles, textul trebuie musai să înceapă cu „şoc şi groază” sau alte sintagme (vezi jurnalul de la ora 17.00 de la postul de televiziune Pro TV).

Bineînţeles, cei atacaţi aşteptau „bucuroşi” Crăciunul. Dacă bătrînul ar putea să confirme spusele jurnaliştilor, bătrîna cu siguranţă nu mai are nimic de spus în această privinţă. Pură speculaţie a jurnaliştilor, bazată pe un clişeu, evident.

Bineînţeles, bătrînii au fost „bătuţi inuman”. Aşteptăm ştirile despre „bătăile umane”. Sau nu, acestea nu au relevanţă publicistică. În orice caz, altceva decît „bătaie cruntă” sau „bătaie soră cu moartea”.

Mă opresc aici, restul îl descoperiţi chiar în „Ziarul de Iaşi”. Mă declar neputincios, cu un singur „i”. Autorii articolului ştiu de ce.

PS: dacă vreţi să vă îngroziţi şi mai tare, încercaţi să identificaţi întrebările din spatele răspunsurilor bătrînului atacat.

Anunțuri

8 gânduri despre „Şoc şi groază la „Ziarul de Iaşi”

 1. ce m-am mai amuzat cand citeam comentariile.
  sa ascultam ce zice gabi:
  „ar trebui sa aiba o moarte foarte lenta si in chinuri groaznice…eventual televizate aceste chinuri sa vada si altii care mai au de gand sa comita crime ce ii asteapta, iar de vor cere indurare sa li se dea si 100 de bice, dar justitia noastra sigur le va da cativa ani cu suspendare sau li se va injumatati pedeapsa pentru buna purtare…ca doar suntem in UE si infractorii au mai multe drepturi decat oamenii cinstiti”

 2. Domnule angajat al Universitatii Al. I Cuza, (cu mari visuri de profesor, sunt convins) este incredibil ce tare sunteti. Cineva avea o vorba, cine nu stie sa scrie devine critic, ca la muscat ( sau pupat) poponete e mult mai usor. Dumneavoastra, „speranta de profesor” pregatiti generatii de tineri cu pretentii de jurnalisti (unii de nota 10) care odata ajunsi in fata unui calculator din redactie e incapabi sa lege doua cuvinte. De cand lucrez in presa asta si cea din capitala am dat peste zeci de eminente care isi inchinau sufletul la marele bOER si la pajii lui dar erau incapabili sa inteleaga ce inseamna cu adevarat o stire. Acum, noroc ca exista intrnetul, si blogul ca a avem un alt loc de papat si de dat, si de ce nu asa cum sunt comentariile de mai sus, de pregatit noi generatii de poponete.

  Vorba marelui om din Ismail din Toate panzele sus! SICTIR!

  PS.
  Daca nu va place Ziarul de Iasi, si in general va scarbeste presa, oamenii si tara asta ( cum sunt convins ca clamati in timp ce fumati aceleasi tigari kent ca sefu) va rog sa emigrati cat mai curand.

 3. Hiene ca astea care ajung prin presa si nu stiu
  A spune nimic decat fraze copiate din televiz sau
  Ziare de doi lei ar trebui sa fie dati afara
  Asa doar se poata face curatenie

  Ziaristii nu se nasc pe campul de lupta
  Iar presa nu se invata de la televizor
  Astfel de meserie se invata in scoala, in facultate
  Rusine indivizilor ce scriu asemenea
  Idiotenii si umplu capul copiilor cu
  Stupiditati ordinare. Felicitari domnule profesor
  Trebuie sa l dea cineva peste nas.

  Daca nu ar face-o cineva ar crede ca sunt presari
  E incredibil cat de jos s-a ajuns.

  De cand citesc presa, si nu de mut timp
  Odata nu am vazut un ziar echilibrat
  Iar de televiziuni nu mai spun

  Babalai si mitocani ajuns sa fie form. de opinii
  Atacand limitele bunului simt mereu si mereu
  Neintelegand ca atenteaza la inteligenta noastra.
  Iertare pentru acest comentariu poate prea lung.

 4. nu pot sa nu observ un post scriptum care nu are legatura cu articolul, si care se departeaza de particular si pleaca spre general, pentru ca acolo crede ca are dreptate. acest ps vorbeste in numele unei institutii, de ce?

 5. Unui om care ajunge să doarmă în propria mizerie şi, cu timpul, ba chiar începe să-i placă, nu-i poţi impune alte standarde decît cele pe care i le oferă mocirla în care lîncezeşte. Orice altă pretenţie sau opinie îl supără şi, întocmai ca hipopotamii, devine agresiv, împroşcînd tocmai cu noroiul în care stă scufundat.

  În ceea ce-l priveşte pe domnul jurnalist din presa centrală, zis „zamfir codrin”, îl las pe dumnealui să-şi aleagă apele în care să se scalde.

  Citiţi – sau recitiţi – şi ce scrie aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s