De admitere „non disputandum”

Viitorul sună bine

Dragi studenţi şi absolvenţi de jurnalism,

acordaţi, rogu-vă, o notă unei posibile viitoare colege care, „precocă” fiind, a înţeles că gramatica n-are nici o legătură cu intratul la facultate: nu se poate pe uşă, atunci pe geam. Îi prevăd şi o carieră de succes: corespondent de război din zona de conflict cu limba română.

Untitled picture

Anunțuri

36 de gânduri despre „De admitere „non disputandum”

 1. ji io’s de aceasi parere k tn :)))))

  cu bratele deschise o asteapta domnul dumistracel..sper ca nu o va intreba popa ce zodie e …totusi..cum de are media 9,78?

 2. Fata asta nu poate face decat jurnalism pe messenger. Ma rog pentru ea sa nu fie admisa pentru ca ar face de ras Departamentul de Jurnalism si Stiintele Comunicarii. Poate reuseste sa completeze corect fisa de inscriere, ca, pana la urma, sanse sunt, doar are media 9,78!!!

 3. De ce nu în atenţia cadrelor didactice tinere şi pline de vocaţie? Ascuţiţi-vă nervii şi încărcaţi rezervoarele pixurilor pentru corectură. Nu alegeţi varianta cu tăiatul pe diagonală, intraţi răbdători pe morfologie şi sintaxă. Semantica se mai amînă. Cît despre notă, aş propune un 3, printr-un exces de indulgenţă. De încurajare. 😀

 4. Fata asta ştie ce vrea, da nu ştie ce poate. În plus, trebuie recunoscute capacităţile-i deosebite pentru jurnalismul online. Problema e că până în anul al II-lea va trebui să îl impresioneze pe domnul Dumistrăcel în primul an. Totodată, dacă ne gândim la posibilitatea inventării unui nou dialect, poate că se negociază o notă de trecere la Discurs Jurnalistic…Eu îi doresc…economie!

 5. Adi, eu as accepta-o, dar nu pe un loc platit. I-as crea un loc special, pentru handicapati (mintal, ssst!) si as lasa-o sa se manifeste. Doar de curiozitate. Macar un semestru. Ati aduna la rasete si bancuri pentru un veac.

  Just thinkin’ like an „absolvent” 😀

 6. Anunt primit la posta redactiei: tanara frumoasa, desteapta, plina de calitati, devreme acasa [destul de dimineata], cu media 9,78, jtiu s skryu frt bn, vreau un loc caldut la buget si intr-un pat luxos in camin, preferabil si cu o bursa care sa-mi ajunga de tigari pe vreo saptamana.
  Raspunsul redactiei: Si ce daca?

 7. Eu zic ca are sanse. O sa intre, o sa devina licentiata, o sa lucreze intr-o redactie si o sa fie convinsa ca e geniala. poate ajunge europarlamentar,nu? Oare la bac se corecteaza pe mess lucrarile?

 8. @Ana: genială e, n-am ce zice! Nu vezi cît a produs fata în două rînduri? Pe mess se au loc chiar examenele, iar rezultatele se dau pe Twitter, cît elevii se dau cu bacul pe Dunăre…

 9. interesant… 9,78`ul ăsta ar rezulta dintr-un ansamblu de momente de geniu de la limba română, istorie, engleză, economie şi nu în ultimul rând, de la bac. E limpede că ziua de luni – 12:50 PM nu a găsit-o pe biata „precocă” la parametrii gramaticali optimi aşa că aştept introducerea admiterii la facultate şi corectitudinea selecţiei studenţilor ce va să vină. Amin! 🙂

 10. Cine are o explicatie pentru faptul ca aproape s-a dublat numarul de locuri cu taxa (de la 80 la 150!!!). Se transforma si departamentul nostru in fabrica de absolventi? Sau, fiind criza, Facultatea are nevoie de banii studentilor care platesc cele 20 de milioane anual?

  1. Eu zic întâi să vedem dacă se ocupă locurile acestea, pentru că anul trecut nici măcar cele 50 dintre cele 80 cu taxă nu s-au ocupat…

 11. iou @sh spune k la drq ye la fel d emportant shy kumm pt 1 entelektual, nu zychetzy?
  În orice caz, hai să vedem şi partea plina a paharului: domnişoara a devenit celebră încă dinainte să intre în sala de curs! Câţi studenţi la Jurnalistică nu visează la atâta atenţie…

 12. Numai parintii tin mortis? Plozii tin si mai mult. Si nu vad necesitatea dublarii numarului locurilor, dinmoment ce anul trecut nu s-au ocupat in totalitate. E o mare greseala dublarea locurilor, asta insemnand ca se mareste si nr. de studenti la un profesor (implicit scade eficienta si a profesorilor si a studentilor).

 13. Poate ca era o gluma proasta facuta de cineva. Daca treaba e serioasa, mi se pare trist 🙂
  Jurnalismul a fost prea la moda la un moment dat in Romania. Inutil de…..la moda ca si chilotii lui Botezatu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s