Piţi-Fîntîna de Văleni

Senzaţionalisme reloaded!

Iată că, finalmente, facem publică şi poza celei de-a doua Piţi-Fîntîni. A fost descoperită de paparazzi noştri în comuna Văleni, Neamţ, unde cică ar mai avea alte 16 surate. Spre deosebire din prima Fîntînă Piţi din România, identificată în Paşcani, Piţi-Fîntîna de Văleni e mult mai credincioasă. Iconiţe în loc de steluţe şi apă (bănuim) sfinţită. Nemaipomenită pentru botezuri. Agheasma inclusă în preţ.

Numai la această fîntînă veniţi cu păcate şi plecaţi fără!
Numai la această fîntînă veniţi cu păcate şi plecaţi fără!
Anunțuri

3 gânduri despre „Piţi-Fîntîna de Văleni

  1. Eu spun că este vorba de o fîntînă 2 în 1: şi loc de „adăpare” şi „lăcaş de cult” (aka troiţă). Ori, parafrazînd vorba negustorului de draci, e o fîntînă 3 în 1, bună la toate: şi la potolirea setei, şi la iertarea păcatelor şi la curvărie. :d

  2. Pai daca primaru n-a avut destui bani sa cotizeze pentru o biserica, a facut si el ce-a putut : a cosmetizat prima fantana ce a intalnit in cale cu cateva cioburi colorate de la niste oale sparte, cu ce icoane a scos si el la imprimanta si n-a uitat sa puna grosul banilor in placa de marmura cu numele ctitorului lucrarii scris pe ea.

  3. cred ca ati depasit masura cu aceste comentarii, mai bine va documentati si apoi emiteti astfel de concluzii: http://gacvalenint.blogspot.com/.

    Este satul cu cele mai multe fantani create de Primarie, tot Consiliul local s-a implicat in aducerea caselor boieresti, anexelor la forma initiala, iar biserica a fost consolidata, renovata prin bani de Minister deaorece este pe lista monumentelor istorice.

    E usor sa arunci cu noroi in munca unor oameni …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s