Cunoaşte-ţi vecinul înainte să te cunoască el pe tine

Broasca şi vecinii

Ieri am asistat la prima „şedinţă cu vecinii”. Întîmplător şi după patru ani de învecinare. Mai degrabă îi cunoscusem urmărindu-le certurile pe vizor sau catalogîndu-i după muzica pe care o ascultau. Ieri i-am văzut, ne-am studiat reciproc, ne-am dat etichete. Mai mult vecinii în vîrstă, pe care nu-i frumos, după mama citire, să-i jigneşti sau contrazici. Asta dacă vrei să-ţi fie bine în bloc. Tonul la aprecieri l-a dat baba de alături: cei din capăt sînt gălăgioşi, fetele de lîngă camera noastră ar putea fi, totuşi, mai liniştite. Tot de la ea am aflat că se strîng bani pentru o broască nouă, care să ţină departe un boschetar care se tot aciuează la noi pe palier în vremuri de ger aspru. Vecina de alături e nepăsătoare. În faţa frigului, în faţa noii broaşte şi în faţa boshetarului. „Ieri l-am văzut aprinzînd ceva…” „Aoleu, dacă ne dă foc? Săracii copii din Păcurari, aţi auzit, nu?” Administratorul intervine: „Dar ştiţi că a fost foc şi aici, pe scară? Chiar la copiii din capăt Noroc că deasupra stă Tomiţă, pompierul…” Chiar aşa, noroc chior.  „Deci cine dă banii pentru broască? Cine bate în fiecare uşă după aia, ca să-şi recupereze suma?” Uşile se închid, una după alta. Fiecare promite să-l plătească pe cel care va cumpăra broasca. „Bani pentru femeia de serviciu dă cineva? Că-i amărîtă, săraca”. Dau, dau.  Despre noi, baba a spus că „n-are cuvinte”.

Anunțuri

4 gânduri despre „Cunoaşte-ţi vecinul înainte să te cunoască el pe tine

  1. Baba lleidatană ce locuieşte cu mine pe acelaşi palier şi mă găsise pe mine vinovată de toate formele de manifestare ale destrăbălării din bloc, a primit de sărbători o lecţie, într-un mod subversiv. De atunci, văd că nu a mai avut cuvinte. 😀

  2. De ce o broasca, si nu un catel? Distractia ar fi mult mai mare ! In primul rind ca patrupedul ar aduce cu el izvor nesecat de incursiuni psihologice: vecinul x nu iubeste animalele=un om rau, vecinul y nu i-a dat niciodata sa manince=zgircit etc.. Un alt avantaj ar fi ineditele parade ale modei: ciinele latra la o ora din noapte si de la usa fiecarui apartament apare cite o pijama, o camasa de noapte purtind in ele participantul la parada! Si cite nu ar face un catel, cit de mult ar inviora el atmosfera monotona de la bloc si va jur ca ar revolutiona pina si relatiile intre locatari. Sint sadica! Traiasca paznicul Pufi !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s